Здравје

Дозволете си да бидете мрзливи

By  | 

Можеби би ви звучело како најчудното и најглупавото нешто на светот, но понекогаш е здраво да си дозволите да бидете мрзеливи. И да, под мрзеливи се подразбира да лежите во кревет цел ден со вашето топло кафе и омилен филм или книга.
Причината за тоа е поради тоа што човекот има потреба од одмор. Тоа би можело да биде било кој ден од неделата, но најубаво би било доколку тоа е еден ден од викендот или некој ден од средина на неделата. Поминете го со вашите најблиски, завршете ги обврските кои ви стоеле одамна незавршени, сурфајте цел ден на социјалните мрежи. Што и да посакате, тоа е ваш ден.
Под постојан стрес и напор, последиците почнуваат да се чувствуваат на расположение, болки во грбот и коските, па дури може да дојде и до посериозни компликации. А никој не би сакал да дојде до тоа, нели? Никому не би му штетел еден ден од неделата да го искористи за одмор.
Можеби би звучело досадно или претерано употребена реченица, но често забораваме дека ова е нашиот живот и дека правилата на игра ги поставуваме ние и никој друг.
(Лепотица.мк)

You must be logged in to post a comment Login

Остави коментар

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com